Herten special

Als men denkt aan wild eten denkt men al snel aan herten. Ook krijgen ze een beeld bij hoe de herten zijn gevangen. Dit zie je vooral veel terugkomen in Amerika. Daar heb je veel van dat soort barretjes waar ze het leveren voor bijvoorbeeld truckers. Om het diner helemaal af te maken kan er ook nog wel een speciaal biertje bij. Vaak kan je er maar eentje van drinken als je verder moet rijden. Omdat er een hoger percentage in zit ben je sneller onder invloed. Ook hier in Nederland heb je veel van die restaurant zitten waar je wild vlees kan bestellen. Toch houden veel mensen er niet van omdat ze er niet heel bekend mee zijn. Dan is het zeker het proberen waard. Het heeft namelijk een andere smaak dan de stukken vlees die je normaal gesproken in de winkel koopt. Ook wordt er al vaak een heel plaatje geschetst met hoe de mensen er van vroeger uitzien. Vaak met een lange baard met een hoedje of een petje op. Dat is tenminste hoe je het vaak terug ziet komen in films en series.

Tegenwoordig zie je het bij wat speciale restaurants. Het zijn ook vaak de wat duurdere restaurants die het verkopen. Omdat de meeste herten uit het wild komen zijn de ook best duur. Ook zit er net als bij de koe, maar een klein gedeelte in het hert wat echt lekker om te eten is. Net als bij biefstuk kun je het ook gewoon pakken en klaarmaken hoe je een biefstuk ook klaar maakt. Het heeft alleen wel een andere tijd nodig vanwege dat het vlees van een hert een stuk stugger is dan van een koe. Recepten van herten zijn ook heel uitbrei. Je kan het bijvoorbeeld gewoon bakken en zo eten, maar je kan er door gewoon een tartaar van maken. Het is dus op veel verschillende manieren voor te bereiden.

Het eten van een hert doen de meeste mensen dus ook niet thuis. Meestal doen ze het dus in restaurants. Het beste waar je een hert kan proeven is dus ook in een sterren restaurant. Het is wel prijzig, maar dan krijg je wel het lekkerste van het hert. Het wordt goed bereid zodat jij er van kan genieten en kan proeven hoe lekker een hert eigenlijk is. Een hert is alleen wel een seizoensproduct wat je meestal in de herfst of winter besteld.

MEER TE WETEN KOMEN